Το Μουσικό Κάστρο

Το Μουσικό ΚάστροΤο "Μουσικό Κάστρο" είναι ένα τρισδιάστατο μουσικό επιτραπέζιο παιχνίδι, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πάνω. Η δομή και η πλοκή αυτού του παιχνιδιού είναι τέτοια, που επιτρέπει την συμμετοχή παιδιών διαφορετικών ηλικιών, γιατί οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις προσαρμόζονται στις ηλικιακές ανάγκες της ομάδας που παίζει.

 

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπάρχει καμία μορφή ανταγωνισμού, γιατί όλα τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν έναν κοινό σκοπό, δηλαδή προχωρώντας να βοηθήσουν το πιόνι "Πρίγκιπας Ρυθμός" να σώσει την "Πριγκίπισσα Μελωδία" στην κορυφή του "Μουσικού Κάστρου" που την έχει φυλακίσει ένας κακός φάλτσος δράκος. Η μουσική νεράιδα Αρμονία με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις της, βοηθάει τα παιδιά να πετύχουν τον σκοπό τους.

 

Το Μουσικό Κάστρο

 

 

Το πρωτότυπο αυτό παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Μουσικοπαιδαγωγό κ. Μαργαρίτα Λίβα, η οποία συμμετέχει στο παιχνίδι βοηθώντας τα παιδιά, διαλέγοντας τις ερωτήσεις ανάλογα με το μουσικό τους επίπεδο και την ηλικία τους, κάνοντας έτσι το παιχνίδι να γίνεται ευχάριστο, δημιουργικό και διδακτικό, προσφέροντας στα παιδιά μουσικές πληροφορίες γύρω από τη Μουσική Θεωρία, τα όργανα τα οποία ακούγονται από ηχογραφήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τους γνωστούς συνθέτες κλασικής μουσικής, των οποίων επίσης ακούγονται αποσπάσματα από τα έργα τους.

 

Μέσα σε ένα πνεύμα συλλογικότητας και χαρούμενης διάθεσης, με τη μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού, τα παιδιά αντλούν σημαντικές μουσικές γνώσεις, που θέτουν τις σωστές βάσεις εκμάθησης Μουσικής.

 

 

Το "Μουσικό Κάστρο" είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας που προσφέρουμε στους μικρούς μας σπουδαστές που θέλουν να γνωρίσουν τον πανέμορφο κόσμο της Μουσικής, χωρίς υποχρεωτικά να παρακολουθούν μαθήματα σε κάποιο συγκεκριμένο όργανο. Συμπεριλαμβάνοντας το "Μουσικό Κάστρο" στα μουσικά μας προγράμματα, πιστεύουμε ότι δίνουμε στα παιδιά μια εντελώς νέα διάσταση στη μουσική τους προετοιμασία, χωρίς όλες τις παλιές και τετριμμένες μεθόδους.

Facebook