Εργαστήριο Προετοιμασίας Συγκροτημάτων

Το Εργαστήριο Προετοιμασίας Συγκροτημάτων είναι ένα νέο τμήμα που απευθύνεται σε όσους παίζουν ένα μοντέρνο όργανο (ηλεκτρική ή ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, αρμόνιο, πλήκτρα ή ντραμς), ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών γνώσεων στο όργανο που παίζουν, χωρίς να είναι υποχρεωτικά σπουδαστές του Ωδείου Σύγχρονη Ωδή.

 

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το τμήμα, παίρνουν μέρος σε συγκροτήματα που δημιουργούνται ανάλογα με τις ικανότητες τους στο όργανο που παίζουν, ή που θέλουν να παίξουν σωστότερα. Ειδικοί καθηγητές κάθε οργάνου από αυτά που προαναφέρθηκαν θα προετοιμάζουν τους μουσικούς μεμονωμένα στο εκάστοτε κομμάτι που επιλέγεται να παιχτεί. Κατόπιν, γίνονται ομαδικές πρόβες μέχρι το κομμάτι να τελειοποιηθεί από όλους.

 

Κατά τη διάρκεια που θα γίνονται οι πρόβες, θα υπάρχουν διορθώσεις και συμβουλές παιξίματος, έλεγχος τονικότητας, σταθερότητα ρυθμού, ισορροπία έντασης μεταξύ των μουσικών και πληροφορίες για το στυλ, την εποχή που γράφτηκε το κομμάτι και τους δημιουργούς του.

 

Επίσης, διδάσκονται σε όλους βασικές αρχές σύγχρονης μουσικής σημειογραφίας (ανάγνωση παρτιτούρας), πεντατονικές και τρόποι, ρυθμικό σολφέζ και αυτοσχεδιασμός. Στο τμήμα αυτό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και ήδη υπάρχοντα συγκροτήματα που επιθυμούν την βελτίωση στην απόδοσή τους και την τελειοποίηση των μουσικών τους γνώσεων.

Facebook