Μαθήματα Κιθάρας

Θα θέλατε να μάθετε κιθάρα;

 

Η κιθάρα είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή μουσικού οργάνου, για νέους αλλά και μεγαλύτερους.

Η κιθάρα είναι ένα όργανο της παρέας, ένα όργανο συνοδυετικό για τραγούδι, αλλά παράλληλα είναι ένα όργανο πολύ ξεχωριστό για σόλο, για συγκροτήματα, για καταπληκτικές μελωδίες και ακούσματα.

Όποιο είδος κιθάρας κι αν προτιμάτε, κλασική, ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα, εμείς το διδάσκουμε.

 

Το Ωδείο Σύγχρονη Ωδή διδάσκει όλα τα είδη κιθάρας με επιτυχία, εδώ και 30 χρόνια.

Είτε θέλετε να μάθετε μουσική σε βάθος, είτε σας ενδιαφέρει το άμεσο αποτέλεσμα με περιορισμένες θεωρητικές γνώσεις, το Ωδείο Σύγχρονη Ωδή σας προσφέρει ένα προσωποποιημένο σύνολο σπουδών, ώστε να έχετε τα μέγιστα οφέλη!

 

Λίγα λόγια για την κιθάρα

Η κιθάρα είναι ένα έγχορδο μουσικό όργανο, συνήθως με 6 χορδές. Παρότι τα έγχορδα έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο, η κιθάρα στη σύγχρονη μορφή της έχει τις ρίζες της στην Ισπανία του 15ου αιώνα.

 

Η κλασική κιθάρα παίζεται με τα δάκτυλα και όχι με πένα, σε αντίθεση με την ακουστική και την ηλεκτρική. Η διαφορά της με την ακουστική έγκειται στον τρόπο κατασκευής, στις χορδές και φυσικά στον ήχο.

Η ακουστική κιθάρα παίζεται κυρίως σε πιό σύγχρονα είδη μουσικής όπως Pop, Rock, και πολλά άλλα. Σε αντίθεση με την ηλεκτρική, για την ακουστική δεν χρησιμοποιείται κάποιο είδος ηλεκτρονικής ενίσχυσης.

Η ηλεκτρική κιθάρα χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες, και εξαρτάται καθαρά από τη χρήση ενισχυτή και ηχείου για να ακουστεί. Παίζεται με πένα, κυρίως γιατί οι μεταλλικές χορδές είναι πολύ σκληρές για τα δάκτυλα. Η αρχή της έγινε από jazz bands που χρειάζονταν ηλεκτρονική ενίσχυση στην ένταση της κιθάρας λόγω των αυξανόμενων μελών των χάλκινων πνευστών που κάλυπταν τον ήχο της κιθάρας.

Facebook

Επικοινωνία

Το Ωδείο είναι ανοιχτό από 1η Σεπτεμβρίου για εγγραφές! Γραφτείτε online, με ΔΩΡΟ το ποσό της εγγραφής!

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή:
16:00 - 21:00
Σάββατο:
09:00 - 14:00

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
210 8040356

E-Mail:
info@sixroni-odi.gr

Η Ιστορία

Το Ωδείο Σύγχρονη Ωδή έχει μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων στις οποίες έχει συμμετέχει - από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μέχρι εκδρομές με το ωδείο στο εξωτερικό, και από συναυλίες ορόσημα, μέχρι θεατρικές παραστάσεις σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο. Μάθετε για τις παλιότερες δραστηριότητες του Ωδείου, για τα μεγάλα ονόματα που έκαναν την αρχή τους στη Σύγχρονη Ωδή και πολλά άλλα!