Γιώτα Καλλίγερου

 

Γιώτα Καλλίγερου

Η Γιώτα Καλλίγερου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Σύγχρονη Ωδή σε ηλικία 7 ετών με καθηγητή τον Άγγελο Μιλάτση. Συνέχισε τις σπουδές της με εξαίρετους καθηγητές, όπως ο Βαγγέλης Κορδομπούλης και η Κατερίνα Κιοπάσογλου με την οποία πήρε και το Πτυχίο της με Άριστα Παμψηφεί. Παράλληλα με τα μαθήματα πιάνου κάνει τα Θεωρητικά της Μουσικής με τους καθηγητές Δημήτρη Μπουζάνη, Θωμά Μαρόπουλο και Βασίλη Αρχιτεκτονίδη και παίρνει το πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας με καθηγητή τον Μανώλη Κουβόπουλο.

Τελειώνοντας το Λύκειο αρχίζει να διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Σύγχρονη Ωδή, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις σπουδές της στο πιάνο με τον διάσημο καθηγητή Alexei Miroshnikov και παίρνει Δίπλωμα με Άριστα και Α' Βραβείο. Αργότερα ολοκληρώνει τις Ανώτερες Μουσικές της σπουδές στα θεωρητικά και παίρνει τα πτυχία Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων και το Δίπλωμα Σύνθεσης με καθηγητή τον Διευθυντή του Ωδείου Σύγχρονη Ωδή, Μάκη Μαύρο.

Η Γιώτα Καλλίγερου από μικρή ηλικία συμμετέχει σε πολυάριθμες συναυλίες, στις οποίες ξεχωρίζει για το παίξιμό της που αναδεικνύει της ευαισθησίες και την μουσικότητά της. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορους συναυλιακούς χώρους, όπως το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων και έχει επίσης συμπράξει ως σολίστ με την "Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων Σύγχρονη Ωδή".

Αρχίζοντας την διδακτική της καριέρα έχοντας πολλούς μαθητές προσχολικής ηλικίας, αντιλαμβάνεται την ανάγκη μιας νέας μεθόδου εκμάθησης πιάνου για αυτές τις ηλικίες και για αυτόν τον λόγο παρακολουθεί ειδικά σεμινάρια. Έχοντας αποκτήσει πλέον την απαιτούμενη πείρα, δημιουργεί τη δική της μέθοδο, η οποία βασίζεται στην ατομική διδασκαλία πιάνου για προσχολικές ηλικίες, και την εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Έχει ειδικευθεί στην προετοιμασία μαθητών ώστε να μπορούν να αποκτούν διεθνώς αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών από το University of West London, δίνοντας εξετάσεις στο Ωδείο Σύγχρονη Ωδή που είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο.

Η ικανότητά της να μεταδίδει τις γνώσεις και την αγάπη της για τη μουσική στους μαθητές της έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να αγαπούν εξίσου και αυτοί τη μουσική και να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους παίρνοντας Πτυχία και Διπλώματα.

Σήμερα η Γιώτα Καλλίγερου είναι μία καταξιωμένη καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών με μία πετυχημένη σταδιοδρομία και είναι Διευθύντρια Σπουδών και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ωδείου Σύγχρονη Ωδή.